Kolera

Vi väntar och vi väntar på att Agy skall komma. Han skulle resa tidigt från Nacala Porto idag för att vara på kontoret klockan halv nio. Klockan tio kommer han. Jag ser hur han hänger med axlarna och ögonen är röda. Han har inte sovit på hela natten. Då berättar han att hans mors två systrar dog i gårkväll. Den ena systern hade insjuknat i diarre och den andra kom för att hjälpa till. Efter bara några timmar var de båda döda. Kolera kan döda på bara ett par timmar. Tidigt i morse dog hans kusin på intensiven i Nampula - kolera. OCH HAN KOMMER TILL JOBBET!

Ja, nu har det börjat igen. Denna fasa. Ändå har regnen inte startat än, det är tidigt. Nu får vi se upp ute på landet. Folk får ibland för sig att sjukvårdsarbetare och andra “främlingar” sprider kolera och så blir det upplopp. Förra året förstörde befolkningen en skola och ett sjukhus och dödade några röda korsarbetare. Jag blir alldeles matt när jag tänker på allt som hände förra året.

Ja ja, nu skall jag i alla fall sova tidigt, för i morgon börjar en tvådagars mastodont konferens med alla parters i projektet. Får nog ladda upp med kaffe-thermos, äpplen och sockerfri läkerol från Sverige.


Kommentarer
Postat av: Daniel

Ush att kolera ska vara så våldsam. Var försiktig!!!

2010-09-15 @ 14:04:26
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Happy

Du lever verkligen nära döden. Kolera. Inget man kan vaccinera sig mot innan? Tänker på dig. Otäckt också att det kan bli upplopp sådär snabbt, att du inte kan känna dig riktigt säker.Kram!!!

2010-09-15 @ 16:33:45
URL: http://happyontheway.blogspot.com
Postat av: Mia systeryster

Du verkar ha nästan lite för mycket "spänning "i ditt liv. Beundrar såna människor som du som orkar.

Säger detsamma: Och han kommer till jobbet!!!?? Tänk vad olika det är här i världen, vad som är ens liv, och vad som är någons annans.Var rädd om dig, kommer tillbaka!Kram

2010-09-15 @ 22:01:32
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0