Händelselös dag.

Idag reste Luis efter Ausi till Sverige. Så från och med i morgon för jag klara mig själv här hemma. Har inte varit tillåten att vara ensam på grund av risken att kunna trilla. Men nu känner jag mig ganska kaxig, även om det snurrar till rejält ibland. http://Raggoparden.se gav min sjuka ett bra namn - kristallsjukan. Låter underbart glittrande och vackert och dessutom lugnande. Har googlat förstås.

Men annars så har denna dagen varit totalt lugn, och än så länge tycker jag det är skönt. Jag VILAR och har papper på att det är tillåtet!


28 Maj 2010

Har smitit in i mitt sovrum och sitter ny här under det gröna mosquitnätet och skriver. Luis som är Ausis käresta har kommit, Gus kom också idag för att gör en hel del inköp i Nampula. Så nu sitter de tre därute och ser någon film. Hoppas den är bra. Själv ids jag inte se på TV. Om jag inte får se slutet först, så vill jag helst slippa. Jo det är sant, jag är en sådan där typ som alltid läser slutsidorna först, varje gång jag börjar på en ny bok.

I morgon åker Ausi till Sverige och på Söndag följer Luis efter. Stort släktkalas i Värmland med Moster Brittas alla barn och barnbarn, fruar och makar.

Att vara sjuk innebär passivitet, men jag har i alla fall med Gus hjälp rengjort och smort symaskinen som de senaste dagarna blivit flitigt använd av Ausi. Hon har sytt påsar och vadderade fodral till hårddiskar och dator, sladd påsar sminkväska, necessär på löpande band. Riktigt fina grejer.

Igår var jag på läkarbesök igen och gjorde bland annat hörseltest som var BRA - för min ålder alltså. Röntgenplåtarna visade förkalkningar i nackkotorna och en uträtning av nackbågen - inte bra. Nu blir det ortopeden nästa. Synd att det är så hopplöst att få läkartider i Sverige, annars så skulle jag faktiskt vilja göra en rejäl hälsoundersökning “hemma”. “Bor” ju i Malmö när jag är på semester och har alltså inga konkreta kontakter där.

Men det grejar sig nog. Är mindre snurrig idag, och känner att jag är på gång.


PINSAMT

Hade helt glömt att Lotta fyller år idag. Vi sitter hemma hos mig, Lottas telefon gör ett konstigt ljud och det är dottern som gratulerar. Mathapa med ris och sallad, känns ju lite futtigt när någon fyller år. Men fruktsalladen var god, det tyckte i alla fall Lotta.

Det har snurrat i huvudet idag lite mer än jag gillar. Kanske blev det för myket med sjukhusbesök och röntgen igår och sedan edan ett försök att få ut pengar i automaterna. Men, inget internet i stan – alltså fortfarande inga pengar. Det ser ut att bli en sparsam vecka framöver. Kan ju inte själv ta mig ut och känner mig vinglig, även inomhus. TÅLAMOD är månadens ord för mig.


Struligt värre

Oj vad det har gungat sedan den 5 maj. Har varit inlagd på sjukhus, ( en upplevelse i sig) förlorade balansen helt och hållet, blivit mycket bättre och kan nu gå utan att hålla i väggar och möbler. Kan till och med läsa och skriva lite igen.

Innan dess så gick en fiberkabel sönder någonstans under vattnet och hela norra delen av Mozambique har varit avklippt från omvärlden. Lugnt och skönt, inga mobiltelefoner som fungerade och inga mail som kom fram. Det strular fortfarande, men nu kan i alla fall jag bli kontaktbar på nätterna. Det går framåt på alla fronter.

Hund damen Laika fick 9 valpar, men tack och lov hade hon redan körts ner till Maputo till sina rätta ägare. Nu har de några jobbiga månader framför sig. Både Laika och hennes familj. Jag ler stort och tackar himlen för att jag slapp denna gången. Noddy, min löpande hundflicka är sur på mig för hon får inte umgås med Maly, den sprättige ungherren.

Inget vatten i ledningarna, så tvätthögen i korgen växer. Men det regnade faktiskt riktigt häftigt i natt, trots att regnperioden redan är över sedan minst en månad.

 Det är natt klockan 01.15. Vakten sover gott i fåtöljen, han har släckt alla besävarande säkerhetslampor och litar förstås på sin assistent unge herr Maly. I morgon till sjukhuset för nackröntgen och torsdag öronläkaren.

Livet rullar på och jag har nu hamnat i observatörens plats. Sjukskriven med stränga order om strikt vila, som jag har mycket lätt att följa.


RSS 2.0