Torrt torrt torrtJo, vi kom iväg, och det finna nu diesel i stan och inga nya prishöjningar. Man pratar till och med om att subventionera det importerade vetet så bröden skall bli billigare.

Det är extremt torrt just nu. Landskapet är grått och brunt, och folk mer eller mindre svälter. Vi håller alla andan och väntar på det första regnet. Det brukar komma ett antal skurar som förvarning inför de stora regnen och nu bara väntar vi. När första regnen har kommit är det dags att börja så sina frön och plantera sina mandioka stickor.

På bilden pratar jag med två av våra frivillig arbetare. Jag försöker få en bild av hur det ser ut i vissa av våra distrikt, om de har fått allt material de behöver, om de är nöjda med sina kurser, hur det går i deras byar och vad folk i allmänhet säger om deras arbete.

De berättade att i ett område, efter att de hade pratat om familjeplanering och nödvändigheten av att vänta några år mellan barnafödslarna, så blev det mer eller mindre rusning till den lokala hälsokliniken av par som ville ha hjälp med preventivmedelsrådgivning för att kunna planera sina barnafödslar.

Ett annat exempel var att efter att kvinnorna hade lärt sig hur man gör små kex och friterade småbullar av mandioka, så började de att tillverka och sälja och familjerna fick en inkomst.

Man skall veta att utbildningsnivån här är mycket låg och 70% av kvinnorna kan inte läsa eller skriva. Men de tar tacksamt emot all information de kan få. De är som uttorkade svampar som suger åt sig varenda droppe av information och utbildning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0