Toni på Examensdagen den 2 Oktober 2010En allvarlig Toni Vieira Ramos Uassote, som äntligen efter fem års studier tog sin ingenjörsexamen i Jordbruk. Hans bröder Aurelio och Idi Amin har haft hektiska dagar med att ordna med festligheter för sin lillebrors examensdag. Kycklingarna som de köpte ett para dagar innan blev stulna, fast de förvarades inuti huset, men nya kycklingar anskaffades snabbt. Toni är spänd när vi hämtar honom, Aurelio kör min bil och vi anländer i god tid till Militärbiografen där examinations ceremonin skall gå av stapeln. Ett par timmars väntan och sedan börjar vi med att sjunga nationalsången. Det blev en bra ceremoni med lagom långa tal och redan klockan tolv var vi klara. Då bar det av till Universitetet för en lunch och sedan hem till huset där släktingar, grannar och vänner väntade.

Vi pratar, skämtar och äter gott. Karin ringer från Sverige och pratar länge med Toni. Han skrattar gott och jag kan se att han är nöjd med sin dag. Mörkret faller och med hjälp av mobiltelefonens lampa letar vi oss fram genom små stigar och hoppar över en bäck innan vi slutligen kommer fram till min bil. Där har massor av barn samlats och alla vill försöka klänga sig fast vid flaket för en liten åktur. Men det är mörkt som i en kolsäck och det är inte helt riskfritt. Aurelio kör genom bairron och sedan när vi kommer fram till en vanlig väg tar jag över. Väl hemma känner jag en stilla varm glädje sjunga i kroppen. Det har varit en fantastik dag.


Kommentarer
Postat av: Ulla.Britt Envall

HejDet är fantastiskt. Framtidens Mocambique.

2010-10-05 @ 09:12:27
Postat av: Ulla-Britt Envall

HejDet är fantastiskt. Framtidens Mocambique.

2010-10-05 @ 09:13:55
Postat av: Börje i Bäzika

Ja det finns hopp om mäniskor och framtiden, vilken prestation av en så snygg kille, hoppas att det följs av flera!

Detta är framtiden för mänskligheten!

Stort lycka till och lyckönskningar!

2010-10-05 @ 10:16:08
Postat av: Happy

Berörd både av ditt inlägg o kommentarerna. Barnen/ungdomarna är vår framtid. Häftigt att få ta del av en främlings stora dag, sett ur dina ögon. Kram!

2010-10-05 @ 17:40:56
URL: http://happyontheway.blogspot.com
Postat av: Viola

Jag säger gratis till Toni - en stor dag för honom.

Och en stor dag för dig som fick uppleva den tillsammans med honom och hans vänner och släktingar.

Ha det bra.

Kram Viola

2010-10-05 @ 18:36:04
URL: http://Polargrevinnan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0