Kiss och Bajs

Ibland behöver man gå på toa. Har man tur så är man på besök hos en familj som verkligen har en latrin. Tro mig, latriner på landsbygden är bra mycket trevligare än toaletterna på restauranger och andra offentliga ställen. Det där med latriner kan vara lite komplicerat. I vissa familjer måste man ha två latriner, eftersom mannen i huset inte får använda samma latrin som svärmodern. Men att göra två latriner är ett tungt arbete. Marken är hård och ofta väljer man att gå ut i buskarna i stället. Muslimerna vid kusten föredrar att bajsa direkt vid stranden, eftersom de då kan tvätta sig med vatten direkt. Ilha är en ö med cirka 17 000 invånare och de flesta har ingen toalett eller latrin hemma. 17 000 personer på en ö som är 2.5 km lång och 600 meter bred på det bredaste stället = trångbott. Med lite enkel matematik så kan man tänka sig att åtminstone 15 000 personer lägger en kabel på cirka 3 hg varje dag. Det blir då cirka 4,5 ton bajs per dag längs med stränderna. Tidvattnet tvättar rent två gånger per dygn och tur är väl det. Men det är alltså ingen ö där man badar precis - åtminstone inte jag.

Kommentarer
Postat av: Börje i Umeå

Ja du - här det man kallar skitsnack--

Ja på vissa ställen jag åkt till har det varit ett hål i golvet bara!

Här hemma har alla en vatten toalett!

Tänk vad bra vi har fdet ändå- men nog klagar vi ändå!

2010-03-27 @ 21:46:04
Postat av: Helena Palena

Så intressant. Men människoskit är väl kanske bra för naturen. Om inte är ju all denna skit en naturkatastrof. Eller hur?



Man kan nog förutsätta att folk har sina magar i trim och gör ifrån sig fort. Det blir nog inte tal om att sitta och läsa en tidnng i trekvart innan avföringen kommer.

2010-03-30 @ 21:58:56
URL: http://parnassen.wordpress.com
Postat av: Helena Palena

Förresten vad torkar dom sig med? Edet Kräpp? Eller pinnar?

2010-03-30 @ 22:00:52
URL: http://parnassen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0