Liten flicka med potta och ett avsked

En liten naken flicka i cirka 2-årsåldern springer lyckligt fram längs med gatan. Hon håller sin vita plastpotta i ena handen, huvudet och kroppen glittrar av vatten droppar. Efter henne springer en andfådd “Nanny”, barnflickan, eller i detta fall barnkvinnan. Jag antar att den lilla har rymt från kvällsbadet och passade på att ta pottan med sig. Det ser så lustigt ut, så till och med skolbarnen på väg hem från skolan skrattar gott.

Annars så har jag en annan fin berättelse idag.

Min Empregado = hemhjälp, Rodriguez berättade idag att han skulle på begravning klockan ett. Hans kusin som bott hos honom ett antal år innan han skaffade eget hus, hade blivit sjuk och åkt till ett annat landsting för att opereras och kom tillbaka till Nampula i förrgår.

Igår kallade han samman alla vänner och familjen, Pratade med dem alla, och sa att nu var hans vandring bland de levande nu var avslutad och han ville bara säga tack och adjö. Senare på kvällen bad han hustrun och barnen komma in till honom där han låg på sängen. Han tog först hustrun i hand, sedan barnen ett och ett och till slut tog han hustruns hand, lade sig ner och dog. Jo han dog som om det var beställt. Nästan svårt att tro att sådant händer i verkligheten inte bara på film. Idag begravning efter ett fint avslutande. Tänk om det kunde få vara så i fler fall, så mycket onödig förtvivlan och grubblande man skulle kunna undvika.


Kommentarer
Postat av: Börje i SofieRo

Ja du vilken "sannsaga" att få slippa vidare plågor och få ett sådant fint avslut!

Annars bra här hemma nyss hemkommen från resan i södra sverige, hos sonen - barnbarnen- dottern i Linköping och hennes kille!

Må väl och vi hörs av!

2010-06-21 @ 19:24:31
Postat av: Daniel

Ett gripande med fin slut. Som i sagorna.

Må han vila i frid

2010-06-22 @ 09:02:08
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0