Salinas i Nacala-a-Velha, Mozambique


Visst ser det ut som snö, dessa salthögar. Man skördar salt två gånger om året, förutsatt att det inte regnar för mycket. Denna saltfarmen är den största exportören till utlandet av varor. Gissa hur fort det går för en traktor att rosta sönder? Det är härifrån jag hämtar mina 25 kg säckar med salt. Det smakar inte lika salt som vårat bordssalt.

Kommentarer
Postat av: Em

Men vad rolig, annorlunda och spännande blogg! Jag återkommer. just nu är jag trött etc, jag vill ha lite tid att kolla in. Men vad kul!!

2010-01-02 @ 22:07:37
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Viola

Tack Gretastina för din nyårshälsning, som jag framförde till de övriga vid bordet. Förvåningen var stor när jag berättade att en osynlig gäst satt på min högra sida och att jag känner dig genom min blogg. Det hör till saken att mina vänner tittade lite konstigt på mig när jag berättade att jag bloggar. Mina bästa vänner Gudrun och Kjell vet och läser min blogg, de andra tycker att det är konstigt. Att en kvinna i Mosambique kan skriva intresannta saker - men vad har du att skriva om, ja, det var frågan. Hur bra känner man efter cirka 30 år sina vänner? Intressant fråga.

Nyårsaftonen var lyckad, lite smolk i bägaren var att en av vännerna har canser, osäkert om sjukdomen går att stoppa. Mera smolk - hunden Oscar låg under bordet och darrade för ute var det ett dån av alla fyrverkerier, som varade nästan en timme.

Jag har inte haft tid att läsa bloggar på ett tag, men nu har jag läst fatt.

Intressanta bilder du visar och intressant vad du berättar. Här hemma i Sverige lever vi i en liten ankdamm - rätt lugnt och fridfullt - om inte något skrämmande inträffar. Svininfluensan blev inte så farlig, det är flera som dött i bilolycker under helgen. Det har varit dåligt väder och glashalt på en del platser.

Idag är det 14 grader kallt men jag ska ta en promenad, det är mycket vackert ute med all snön.

Du har ju salthögarna att titta på, låter exotiskt för mig. 25 kg salt, det låter mycket - äter du det med sked?

Nu önskar jag dig ett riktigt gott 2010 - lagom med sol och regn, inga djur som biter dig (gillar ditt insektstält,

skulle behöva det på landet där det är jäkligt med mygg vissa år) och att du får ha dina saker ifred. Ja, önskar gör vi alla - personliga saker och att världen skulle vara bättre att leva i för alla människor.

Sköt om dig och stor kram.

Viola

2010-01-03 @ 11:08:45
URL: http://Polargrevinnan.blogspot.com
Postat av: Ida

Wow, vad häftigt att du (om jag får säga) är lite äldre och ändå bor i Mozambique! När jag har gjort klart föräldralivet och allt det där skulle jag också vilja vara en cool mamma/mormor och resa runt i världen! Kul att du bloggar också! Hoppas du håller dig undan malarian! Hare bra! Kramar från en gamal volontär

2010-01-03 @ 11:55:18
URL: http://idalundin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0