BaobabDet var en gång ett stort och ståtligt träd. Stammen var den tjockaste som man någonsin sett, kronan var vid och yvig och det fick namnet Baobab. Men som med många andra vackra varelser tog det inte lång tid innan trädet utvecklade mindre trevliga sidor hos sig själv. Baobab var högfärdig, skröt om elefanterna som älskade dess frukter , hur det kunde ge vatten till en törstande vandrare och dessutom talade det illa om sina grannar. Då blev Gud vred. Han tog tag i stammen med sin högra hand och rev upp Baobab med roten och allt. Därefter planterade han ånyo ner trädet i marken, men med kronan neråt och rötterna i luften. Det är därför som Baobab trädet ser så underligt ut.

Denna historia berättas här i Mozambique. Frukterna från trädet kallas Olipa på lokalspråket, de är stora och har ett surt, knaster torrt och riktigt gott fuktkött rikligt på C-vitamin. Kärnorna innehåller olja som ges till djuren eller används vid parfymtillverkning. Om man sticer in ett litet rör i stammen så rinner det ut vatten.


Kommentarer
Postat av: Eva-camilla

Vilken härlig historia! men trädet ser verkligen lite kusligt ut..hehe

Kramar

2009-05-13 @ 22:28:51
URL: http://evamum.blogg.se/
Postat av: matilda

Jag hoppas på att framtiden blir ljusare och att sorgen försvinner... dock har jag kommit så långt att jag vet att saknaden alltid kommer finnas..

Allt väl? Kram

2009-05-14 @ 20:47:41
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Anna

vilken härlig förklaring, bra mycket roligare än både darwinism och biologischeman =)

2009-05-16 @ 10:18:12
URL: http://grittastina.blogg.se/
Postat av: Lejonet

hade inte hört historian, men jag visste att det kallas för det upp-och-ner-vända-träd! kul, nu vet jag resten!

2009-05-17 @ 09:36:11
URL: http://pantheraleo.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0