ApotekEn gång i månaden packar personalen på vårdcentralen sin bil full med grejer. Det är dax att flytta ut servicen till de områden som ligger alltför långt bort för att folk skall kunna få någon vård. Det kallas "Dia mensal de saude" eller månadsdagen för hälsa. Då åker "tecnico de medicina och tecnico de cirurgia" ut tillsammans med barnmorska och apotekspersonal. Patienterna köar utan för några lånade hyddor som nu omvandlas till sjukhus för dagen. Tecnicos kan liknas vid vidareutbildade sjuksköterskor. Men de har förskrivningsrätt av läkemedel och de får utföra operationer. (Stor läkarbrist i landet) På bilden får den lokale polisen sin medicin av apotekaren, recept som tidigare har skrivits ut av tecnicon vid besöket.

Kommentarer
Postat av: Lejonet

Annat är det hos oss. Husläkaren har ju inget med huset att göra! Pratade med en lettisk vän som också har husläkare, fast där åker läkaren från hus till hus.

2009-05-23 @ 11:05:50
URL: http://pantheraleo.wordpress.com
Postat av: Eva-camilla

Vad trevligt att din son gifter sig i Augusti..det är samma månad som jag! den 8 Aug för att vara exakt :D

Kramar

2009-05-23 @ 19:31:53
URL: http://evamum.blogg.se/
Postat av: Malin

ofattbart för en annan att förstå hur livet verkligen är därborta... en nyttig erfarenhet kan jag tro.... Kramiz M

2009-05-23 @ 22:12:49
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Eva-camilla

Vad gulligt av dig om du tänker på mig med dina riskorn..Tack!Men vet du va...jag gifter mig också i Skåne..bor ju här..en riktig "skånska" haha..Är du också från dessa trakterna om man får ställa en nyfiken fråga?

Kramar

2009-05-24 @ 21:46:16
URL: http://evamum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0