"Utlänning" i vårdsverige.

Så har jag  tagit diverse blodprover idag.  Min lever har varit lite påverkad för cirka ett och ett halvt år sedan, förmodligen parasiter  ( amöbor)  och dessutom lite förhöjda kolesterolvärden som väntat med tanke på  min familiära historia. Bra och nödvändigt med lite koll, men dyrt - 892 kronor eftersom jag är definierad som "utlänning  som bott i Sverige".  Känns lite underligt att inte existera i vårat vanliga dataregister. Kan ana hur alla med skyddad identitet känner sig. Finns inte, men finns.

Stor förvirring på vårdcentralen när jag inte "existerade". Hur kan man ge tid till någon som inte går att hitta i det officiella datasystemet och det bara står Mozambique? Ja de tog åtskilliga telefonsamtal för att utreda detta mysterium. Men så slutligen efter några veckor lyckade jag i alla få den ärerika favören att ställa mig i kön till vårdcentralens doktor. Väl  innanför dörrarna gick sedan allt galant och patienterna bjöds på kaffe och pepparkakor. Nu håller jag bara tummarna att alla värden, inklusive blodsocer är normalt.
Har förresten inte snaskat godis på tre dagar!!! Visst är jag duktig. Fruktkonsumtionen har däremot tagit atronomiska proportioner.


Kommentarer
Postat av: Malin

Håller absolut tummarna för dig och dina prover! Knepig situation.... Att du bara är utraderat sådär, efter dessa år... Kramiz M

2008-12-23 @ 00:23:46
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Malin

Åh, detsamma till dig! Häner inte med, vart firar du julen???? Varma Kramar i massor till dig från mig!

2008-12-23 @ 21:43:16
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: petra

hej

vad kul att du hittat tilbbaka till din barndomstad karlstad, jag bor där född och uppväxt, men var är ekallén?

jag känner så väl igen vyn men kan inte för mitt liv nu komma på var det.

ha en god jul och ät inte för mycket av godiset

det är svårt att sluta med ett socker beroende.

många god jul hälsningar från

petra

2008-12-23 @ 22:27:35
URL: http://karlbergsblogg.blogg.se/
Postat av: Fru Pusselbit

Hoppas att proverna är okej och önskar dig en riktigt GOD JUL!! Kram

2008-12-24 @ 01:30:29
URL: http://pusselbitarna.blogspot.com
Postat av: anne

Du skriver mycket intressant i din blogg, jag ska försöka återkomma regelbundet.Det är knepigt att vara utlandssvensk i Sverige, även om jag aldrig drabbats, jag bodde inte borta så länge.Så, jag önskar dig en god jul och att de får den ev behandling dina proveresultat utvisar.

2008-12-24 @ 14:08:07
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej! Frukt är gott, nyttigt och bra. Det är bara att smaska på. Så länge det inte är bara bananer, men päron och allt annat. Oh vi äter på tok för lite frukt.

Jag håller tummarna för dig, hoppas allt går fint. Jag flyger hem den 27e med mormor, rackars tidigt på morgonen går flyget från bergen till till köpenhamn. Vad sägs att vi rings den dan och bestämmer något?

Massor av kramar från ett kallt Norge!

2008-12-26 @ 11:44:34
URL: http://grittastina.blogg.se/
Postat av: Dilek Isabelle

vet hur det känns. sorry.

2008-12-27 @ 18:57:29
URL: http://izmir.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0