Champagne och kriminalitet

Det var hans sista offentliga möte, vår provinsdirektör för hälsa som mer eller mindre lyckat har försökt dirigera alla sjukvårds trupperna som har hand om 4 miljoner invånare. Ja, vår provins Nampula har faktiskt 4 miljoner själar varav hälften är under 15 år. Han har inte haft det lätt och jag har mer än en gång varit frustrerad över hans konstanta frånvaro och omöjligheten att få till ett möte. Men idag var hans sista dag, han presenterade sin efterträderska, en kvinna som tidigare jobbat på samma position men i Niassa provinsen. Mötet var trevligt, lagom uppsluppet och det slutade med en skvätt champagne. Det var helt oväntat. Tror faktiskt han är glad över att slippa ansvaret och i stället få ägna sig åt patienter igen, det som han ju faktiskt är utbildad för som läkare.

BREAKING NEWS, Hörde just precis att kriminalpolischefen för PIC (Policia de Investigacao Criminal) i Maputo har mördats för några timmar sedan. Han höll på med en utredning av något - förmodligen stort. På min gata tre hus längre ner blev en 12 åring kidnappad för fyra dagar sedan. Lösensumman betalades och grabben lämnades tillbaka i går natt. Och i distriktet Moma, där vi också jobbar, håller folket på och revolterar igen. De har slagit sönder sjukhuset, skolan och andra offentliga byggnaden och skyller på att de inte litar på staten, och orsaken är att de har så mycket kolera. Ja. Vad säger man?

Men annars är läget lugnt.


Kommentarer
Postat av: Renee

Jag har svårt att förstå varför min syster Annika vill fira sin 50 årsdag där, jag tycker det verkar farligt.

2010-02-16 @ 19:47:55
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: lotta

vad håller på att hända i "lugna" mocambique? här är våldsam död vanlig pga av griget & aq terrorister. kiddnapning en jemen speciallitet... men i moc?

2010-02-17 @ 06:47:23
URL: http://lottaimoz.blogg.se/
Postat av: Anonym

vad håller på att hända i "lugna" mocambique? här är våldsam död vanlig pga av griget & aq terrorister. kiddnapning en jemen speciallitet... men i moc?

2010-02-17 @ 06:50:33
Postat av: fia

oj då är det orolig heter på g mån tro . Det ligger väl och pyr under uytan hela tiden kan jag tro.önskar dig en reltivt lugn dag iallfall och hoppas du får en bra onsdag.

kram .

2010-02-17 @ 09:24:47
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0