Island och Aska

Rodriguez, min hemhjälp är nu lite bättre. Fortfarande ont i huvudet men inga andra smärtor. Känns inte bra, han är 70 år gammal, visserligen ovanligt pigg och fräsch, men ändå. Det var en ordentlig vurpa han gjorde för exakt en vecka sedan idag.

Island, det är lite oroande faktiskt. Tänk om den andra vulkanen också vaknar till liv…. Undrar hur islänningarna har det just nu? Vem har rusat till deras hjälp? Det var faktiskt Islänningarna och Kubanerna som var först på plats när jordbävningskatastrofen drabbade Haiti. Vem har rusat till deras hjälp? Island är förstås inte lika exotiskt eller politiskt intressant - så jag misstänker att de får klara sig så gott det går. Tänker på mina vänner Haldor och Vala och deras yngste son Sigge. Undrar hur de har det.


Kommentarer
Postat av: Happy

Ja, tänkte faktiskt samma tanke häromdagen. Hur evakuerar man folk från öarna om man inte får använda flyg? Finns det någon flotta utsänd som kan hjälpa till? De måste ju ändå ha en egen form av plan om Katla skulle smälla av? Men jag hoppas såklart att alla andra länder hjälper till så gott det nu går.Hoppas den gode Rodriguez kryar på sig!Kram!

2010-04-18 @ 09:35:59
URL: http://happyontheway.blogspot.com
Postat av: ansepanse

jag tänker också på islänningarna, måste vara ganska kaotiskt där nu

SV: det är vägverket som är i farten

kramar

2010-04-18 @ 11:48:14
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Prudie

Hej Tant Greta!

TAck för besök och kommentarer hos mig - jätteroligt att du tittade förbi!

Här finns mycket rolig läsning ser jag så jag länkar till dig och hoppas att du inte har något emot det.

Island....undrar hur det ska bli? Jag var där för två år sedan och då väntade alla på att det skulle hända något "stort".

2010-04-18 @ 14:23:19
URL: http://pruddelutt.wordpress.com
Postat av: anna-mi

Efter vad jag läser i Skånska Dagbladet på nätet som genom en isländska har en egen vulkanbloggare:

http://blogg.skanskan.se/vulkanbloggen/

så verkar islänningarna ta det lugnast. Bönderna vill inte överge sina djur heller så det där med att evakuera dem ifall Katla vaknar får nog bli som på Noaks tid i så fall.

2010-04-18 @ 20:18:07
URL: http://wendel.bloggie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0