Ingen feber ingen röntgen.

Tänka sig, jag fortsätter att bli förvånad, fortfarande efter 14 år här i Mozambique. Min hemhjälp Rodriguez råkade ju som sagt ut för en motorcykel olycka förra lördagen. Han var rejält illa däran och jag misstänkte revbensfraktur och eventuell skall fraktur eftersom det rann blod blandad vätska ur näsan på honom i över tio timmar. Skrev ett brev till sjukhuset och bad dem ta en titt på honom dagen efter. (eftersom sjukhuset och akutmottagningen var stängd på grund av städning under större delar av lördagen) Själv skulle jag och några kolleger ut på turné i ett par dagar med den Amerikanska ambassadören och kunde alltså inte själv följa med honom.

Idag fick jag veta att de tog inte emot honom. De sa att eftersom han inte hade feber så kan han inte ha brutit något och behövde inte röntgas!!! Ok revbensfraktur kan man leva med om det inte är för många, men att bli avvisad för att man inte har feber - det är faktiskt lite väl grovt. Undrar hur vår svenska ansvarsnämnd skulle ha reagerat i ett fall som detta.

Han har fortfarande rejält ont, men andas bra, och nu måste han vila hemma i åtminstone ytterligare en vecka. Skam att sägandes: Egentligen är det ganska skönt att ha huset för sig själv ett litet tag.


Kommentarer
Postat av: Börje i SofieRo

Ja du vad är att säga, inte skulle det gå här hemma i alla fall! Skönt att det går åt rätt håll med mannen!

Solen skiner för fullt i dag och inget askmoln ser man, men det verkar bli allt bättre!

Sköt om dej och vi hörs tack för alla inlägg!

2010-04-16 @ 09:49:23
Postat av: fia

Nä Ja du vad ska man säga det skiljer så så otroligt mycket så man tror man drömmer... Men det är ju verklige het för dom stackare som tvingas leva idet.

Men det va skönt att höra att han är lite bättre iallfall och att han har en vän som du det hjälper nog till en massa.

stor kram .

2010-04-16 @ 10:10:45
URL: http://ajaxen.blogg.se/
Postat av: Fru Pusselbit

Jag hoppas verkligen att han tillfrisknar ordentligt och det lät märkligt att stänga sjukhuset för städning. Hoppas att det inte händer alltför ofta...I Uppsala har vi haft både regn och sol idag. Och sköt om dig ordentligt!!

2010-04-18 @ 18:57:19
URL: http://pusselbitarna.blogspot.com/
Postat av: Mia

Ja, utan tvekan skulle det bli häftig kritik både från myndigheter och allmänheten. Dessutom skulle det vara grunden för en s.k Lex Maria, som i sin tur leder till att sjukhuset varit tvungna till att se över och förbättra sina rutiner så att inte liknande brister uppstår igen!Olika kulturer, olika tänkande...

2010-04-22 @ 07:01:52
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0