Oroligheter fortsätter

Det känns lite olustigt i dessa dagar. Jag berättade för ett tag sedan om morden i Mogincual distrktet, där en Rçda Kors frivillig arbetare  beskylldes för att sprida colera, och sonika mördades. Sedan misshandlades poliserna av uppretade folkmassor och administatören för området tvingades gömma sig.  I efterdyningarna arresterade polisen 29 personer, placerade dem i en cell inte större än 3x3 meter med en ynka liten lucka som lufthål. Natruligtvis ingen toalett.  I förrgår dog 12 av de intagna på grund av syrebrist och dagen efter ytterligare tre. Nu är det uppror i hela distriktet. Folk flyr till intilliggande distrikt, barnen förlorar skolgång och ingen vet vad som kommer att hända. Guvernören var där igår och nu ställs ansvariga poliser inför rätta. Men vad händer nu? Begravningar och upprörda känslor, oro och misstänksamhet. Vi har personal i detta distriktet, men de kommer nu in till Nampula i Helgen. På måndag får vi höra mer i detalj av dem om vad som känt och vad folk tänker.

Jag har varit utan regelbunden internet anslutning sedan nästan en vecka nu, därför denna tystnad. Idag åker jag i alla fall till Nacala för att jobba där fram till Tisdag. Skall bli gott.

Kram alla.


Kommentarer
Postat av: pantheraleo

låter hemskt. Man kan nog inte inbilla sig sådant när man bor här uppe i norr.

2009-03-20 @ 15:23:08
URL: http://pantheraleo.wordpress.com
Postat av: Alexandra

sv: Klart det finns kvar!! Det är "stort" som aldrig förr... Dessutom har jag hört talas om att det eventuellt kommer bli någon kortare serie/dokumentär om detta köpcentrum. Allt väl med dig?

2009-03-20 @ 17:38:35
URL: http://cleopatravii.blogg.se/
Postat av: Agneta Abrahamsson

Alla förtretligheter som är vardag här i norr krymper på nåt vis när jag hör det som händer där nere. Men vi har inga mangoträd här uppe. Finns mango året runt? Om kanske jag skulle ta ett sabbatsår och dieta på mango. Det är så gott.

2009-03-20 @ 18:18:06
URL: http://flaggis.blogg.se/
Postat av: Malin

usch, vilken verkligehet du lever i därborta... långt ifrån det trygga sverige! Önskar dig dock en fin fredag! kRAMIZ m

2009-03-20 @ 18:24:11
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Börje i SofieRo

Ja vad synd om alla inblandade! men var försiktig vi alla behöver dej!

Tänk vilken skyddad värd vi lever i här i norr!

Skänker en tanke till alla som drabbas direkt och indirekt!

Tag väl hand om dej!

2009-03-20 @ 20:40:32
Postat av: Tesstamente

Man kan inte ens föreställa sig hur det är! Sköt om dig och din omgivning.2009-03-20 @ 21:28:39
URL: http://tesstamente.blogg.se/
Postat av: Eva-camilla

Men shit! du verkar vara en orädd kvinna som gillar utmaningar! snacka om att få upplevelser för livet både positiva & negativa såklart..men ändå..nu förstår jag vad du syftade på när du skrev att du hade ganska kul för det mesta mellan frustrationerna.Underbart!Sv. kan inte fatta att ni inte FÅR skriva upp er övertid?! hur kan det gå ihop? arbetar du för en hjälporganisation kanske..för då är det kanske lite andra regler som gäller. Man får ju hoppas att du får betalt på ett eller annat sätt om du arbetar sååå många timmar!Att du orkar! det är beundransvärt! Ta hand om dig i oroligheterna. Kramar.

2009-03-20 @ 22:30:39
URL: http://evamum.blogg.se/
Postat av: Fru Pusselbit

Det där lät inte roligt och jag hoppas att det ordnar sig på bästa sätt. Förstår att det är riktigt tufft med koleran där nere nu...Sköt om dig ordentligt och var rädd om dig och jag hoppas att du får härliga och vilsamma stunder emellanåt! kram

2009-03-22 @ 20:01:36
URL: http://pusselbitarna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0