Tip Tap

Hygien, Diarra, rinnande vatten, det är stora frågor här. Att tvätta händerna, när man inte har tillräckligt med vatten. Jo, man gör som kvinnan på bilden. Man tillverkar en tip tap och jag lovar det fungerar alldeles utmärkt. Jag har själv ett liknande system i mitt kök för de dagar när jag inte har ström och därför inget vatten. Detta är en av de saker som vi lär ut till landsbygds befolkningen. Tvätta händerna med såpa eller aska efter latrinbesök, innan man äter eller innan man lagar mat. Hur många Svenskar gör egentligen det?

Kommentarer
Postat av: Börje i SofieRo

Ja du kanske inte alla tvättar händerna men - när vi hade svininfluensan då minsan tvättades det- tom med sprit, men nog var det lite synd på spriten!ja du vi är nog bortskämda i den här delen av värden, rinnande varmt och kallt vatten i kranarna!I dag -3,2 grader och flödande sol, på nätterna ner mot -30 grader på sina håll!Må väl och tag hand om dej och alla andra runt om!

2010-03-25 @ 10:23:09
Postat av: Malin

haha, vi har alla våra laster. men viktigt att låta bli det söta om man har högt bs. Märkligt men nyttigt att ta del av dina bilder!! Det får en attt värdesätta det man har ännu mer. Undrar om det skulle finnas någon fattigdom i vår värld, ocm vi la alla pengarna som finns på klotet i en enda hög och delade det på antal människor på jorden...? Kramiz m

2010-03-25 @ 18:12:28
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: LiseLotte

När vi har varit utomlands där man inte kan dricka vatten utan måste köpa på flaska och sen kommer hem till sitt hem och vrider på kranen, då tycker man att det är lyx, och det är det ju, fast det borde inte vara det.

2010-03-26 @ 09:47:31
URL: http://liselottesjodin.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0