Begravning

Återigen har vi kolleger burit en kistan från kapellet till bilen. En av oss blev påkörd i söndags av en minibuss och dog direkt på platsen. Vi var många som samlats, det är trångt i kapellet och vi sitter på golvet , på bänkar eller där man kan få någon plats. Kvinnor och män sjunker växelvis och det låter så rofyllt och vackert. Det är en Afrikansk-katolsk begravningsceremoni med blommor, levande ljus och mycket sång blandat med böner. Efteråt upplever jag en känsla av ro, det känns bra att ha sett Mauricio en sista gång och att säga farväl. En sorts bekräftelse på att det verkligen har hänt.

Kommentarer
Postat av: lejonet

När sådant händer blir man påmind hur allt kan förändras så snabbt

2010-03-24 @ 15:19:41
URL: http://pantheraleo.wordpress.com
Postat av: LiseLotte

Hittade dig bland kommentarerna hos Hemmabloggaren. Jag beklagar verkligen sorgen av din kollega.Men vilket otroligt spännande och intressant liv du lever. Jag kommer att titta in flera gånger.

2010-03-24 @ 18:35:08
URL: http://liselottesjodin.blogspot.com/
Postat av: Malin

haha, åh, det hade varit jättespännande om du hade varit med, med alla dina erfarenheter från Afrika.. Vi hade så många givande samtal den kvällen... Sorgligt att mista en vän, men fint att din känsla var god efter begravningen ... kramiz M

2010-03-24 @ 19:45:19
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0