Mosade sesamfrön blandas ut med vatten.

En av tillsatserna  till basgröten till små barn är att använda mosade sesamfrön. De är en viktig energikälla. Vi lär också ut att använda mosade jordnötter, gröna blad, ägg, olja, fisk, frukt eller vad familjen kan ha tillgängligt. En riktigt fattig  familj har bara lite cassava=mandioca mjöl, ignet socker, inget salt, ingen olja, inget ägg, men gröna blad från manioca plantan eller moringaträdet kan de alltid få tag på. Gröna blad har både järn och A-vitamin.

Kommentarer
Postat av: Jossan

Jag har verkligen fastnat för din blogg. Den behövs verkligen här i Sverige, för jag tror att vi är för bortskämda som oroar oss för att vi inte har "nya" kläder till festen.



Väldigt kul att göra smycken! Det roligaste är ju när man med fantasi kan göra fina smycken av något som man kanske hittar på en marknad. Finns inte så mycket roligt på marknader i Sverige bara.



kramar

2009-01-22 @ 10:11:34
URL: http://littlepinksecrets.blogg.se/
Postat av: Alexandra

wow- gud vad intressant. Och tänk att de lever på det. Jag menar, det är väl rätt och hälsosamt för kroppen, liksom du säger, men ha-- tänk om de börjar servera det i den svnska skolan/hushållet- vilken skillnad!

2009-01-22 @ 20:43:32
URL: http://cleopatravii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0