Min trädgårdSå här ser en del av min gård ut. Gräset ni ser är lemongrass som jag använder till att göra tea av - jättegott. I krukan växer det basilika och trädet med de stora bladen är mandelträd. Intill hyddan i bakgrunden växer ett apelsinträd, och över alltihopa har jag en massa maracucha frukter. De växer på en sorts träd-klängväxt som tar sig fram överallt. Jag har sett maracucha i fruktdisken på Åhlens en gång, men jag vet inte vad det heter på svenska.

På baksidan växer det anona eller ata som är en söt frukt med massor av stora svarta frön, och så har jag två papayaträd och ett litet mangoträd. På andra sidan växer det passionsfrukt träd, men de frukterna ser jag aldrig eftersom nattvakterna hittar dem före mig. Det är samma sak med majsen, de hinner alltid före, men det är ok.

Idag, söndag, har jag alltså varit hemma hela dagen, vilat, svarat på E-mail, haft besök av Lotta och Domingos son Emerson som ville måla akvarell och så till sist Calisto som kom för att hämta upp ett brev från sin dotter i Sverige. Vakten sov riktigt gott när gästerna gick, så nu har jag låst grindarna.


Kommentarer
Postat av: pantheraleo

jag tror att det kallas för maracuja... men jag är inte säker.

2009-04-05 @ 21:13:11
URL: http://pantheraleo.wordpress.com
Postat av: matilda

jag driver en slags kampanj just nu. ska hålla tal om barncancer, cykla tävlingar tillförmån för Barncancerfonden och bloggar om det. jag skulle uppskatta om du kunde länka till mitt inlägg. jag vill vara en del av förändringen, jag vill att den fjärdedel som inte överlever ska överleva - vad vill du?

2009-04-05 @ 21:17:07
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Jagenq

Hej Gretastina

Såg at du var lite avis på min vårmeny...skulle önska jag kunde skicka till dig men med den postgång som är så skulle det inte hålla sig fräscht eller hur :-)men du får se fram mot att du kommer hem till Sverige och avnjuta alla delikatesser...jag skulel vilja ha ditt apelsinträd men jag tror inte det skulle klara sig så länge i det här klimatet...

Hoppas du inte regnar bort den här perioden

kram på dig

2009-04-05 @ 22:37:09
URL: http://jagenq.blogg.se/
Postat av: Malin

Typiskt, kan inte se bilden.... kikar in senare, kanske är det bara tillfälligt! Ha en fin dag så länge! Kramiz m

2009-04-06 @ 12:00:54
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Anonym

namnet på frukten är passionsfrukt!

2009-04-06 @ 14:19:34
URL: http://lottaimoz.blogg.se/
Postat av: Helena

Åh, jag kan inte se bilden av någon anledning, men det låter himla mysigt och fint!

2009-04-06 @ 14:32:05
URL: http://helenasnackar.blogg.se/
Postat av: Fru Pusselbit

Det låter så gott med alla de där frukterna! =)

2009-04-10 @ 12:03:35
URL: http://pusselbitarna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0